Cerca

dissabte, 23 de gener de 2016

Sant Sebastià 2016 | Mägo de Oz, Mojinos Escozios, Catarres, Dinamo, Xarxa, Rumba Katxai, La Vereda | Palma | Mallorca | 19/01/16

Sant Sebastià 2016 va ser brutal... milers i milers de persones gaudiren d'una vetllada magnífica escoltant grups de gran qualitat. Aquest any destacaven grups com Mägo de Oz, els Catarres, Mojinos Escozios, entre d'altres, així que nosaltres no ens ho vàrem voler perdre ni de broma!

Arribàrem a Palma a les 21.30, i el primer grup que vérem va ser Xarxa, grup que incomptables vegades ens ha fet ballar aquests darrers anys. Ska Rock en català per començar la festa, no està malament, oi? Cançons reivindicatives, pogos, balls infinits, bots, molta energia... aquell concert sense dubte era digne d'admiració. 1 hora plena d'actitud i bona música per donar per acabat el seu primer concert de l'any.

El segon grup que vàrem veure varen ser Els Catarres. Pop folk en català per seguir amb la festa. Cançons aferradisses, molta posada en escena i grandíssima resposta de la gent. Cançons com "En Peu de Guerra", "Invencibles", "Jenifer", "Rock & Roll" o "Tintin" sonaren per Palma.

El tercer torn va ser per Rumba Katxai, grup que hem vist unes 10 vegades en poc més d'un any. Ska, reggae, cúmbia o rumba va ser el que la gent pogué ballar durant tota la seva actuació. Molt professionals, energia i actitud. Per cert, tenen un nou percussionista.

Mojinos Escozios va ser el següent grup. Més rialles que música, però no va deixar de ser un gran concert. La veritat és que no els havíem vist mai, i ens ho vàrem passar genial amb el seu concert. 
La cançó del "Chow Chow" és brutal jajaja.

Seguírem amb Dinamo, una de les millors bandes de ska de totes les balears, per no dir del país. El seu concert va ser un ball constant... Sonaren cançons com "Al Carajo", "La sirena y el tiburón", "Quilombo Total", entre d'altres. La gent gaudí completament amb Dinamo, una banda que sempre deixa bon sabor de boca per tot on va. Per cert, d'aquí molt poquet parteixen cap al Japó!

I arribà finalment el moment que la majoria de gent esperava, el concert del Mägo de Oz. Molta expectació i nirvis abans del seu concert i finalment començaren (20 minuts de retard).
Des del primer moment la banda va desplegar potència i actitud amb cada una de les seves cançons i va fer cantar i ballar a tota la gent de la plaça. La veritat és que ens esperàvem un poc més de la banda... fins i tot no vérem tot el concert. La gent es tornà boja amb "Fiesta Pagana" i "Molinos de Viento".

I per finalitzar la revetlla, vérem a La Vereda. Cançons plenes de ball i rialles, on moltíssima gent gaudí completament del seu concert. Rumba, Rock, Funky, flamenc i Reggae, una fusió molt curiosa i súper ballable.
Fins a l'any següent Sant Sebastià!

Lluís Terrassa.

Xarxa


Els Catarres
Rumba Katxai
Mojinos Escozios
Dinamo


Mägo de Oz
La Vereda


El nostre facebook: El món del ROCK
El nostre twitter: @elmondelrock
Facebook Magdalena: Magdalena Gil Photography

Més fotos de XARXA:

Presentació disc:
Rock'n'Pina:
Diada de Mallorca:
Festa Ona Mediterrània Sencelles:

Més fotos:

Rumba Katxai:
5.http://www.elmondelrock.com/2015/03/la-gran-fiesta-rumbera-la-vereda-rumba.html

Dinamo al Mallorca Roots Solidari:
Fotos de Dinamo al Rock'n'Pina 2014:
Alpha Blondy + Dinamo:

12 comentaris:

 1. Ha estat un dels pitjors Sant Sebastià que puc recordar. Grups de quinta categòria, dolents a rabiar. Per dur als Pets ¿no tenim a grups locals molt millors amb diferència? Desde Antònia Font a Chirri Kebab hi ha per triar tots els estils i més baratos.
  Abans, a la plaça de les Tortugues teniem als organitzadors de Fonart que amb excel·lent criteri ens duien des de Elliot Murphy a Eco and the Bunnymen etc, etc.
  Amb la aficció tan ampla i exigent, musicalment parlant, que hi ha a aquesta illa, a part de Mojinos i tota aquesta colla de grups per adolescents ja se podia haver parlat amb qualcú am un poc de bon gust i dur un parell de bandes d'altura, que repeteix, no surt caro però al menys s'hagess satisfet a la resta de ciutadans. Criteri musical i escolrta real als gustos de tots es el que necessitem. Per cert, al Primavera Sound per juny arriben a Barna bandes de les bones ¿Pot ser per Sant Joan es podria dur a un parell aqui aprofitant la poca distància i revertir aquestes verbenes de S. Sebastià?

  ResponElimina
  Respostes
  1. La veritat és que aquest any ha hagut més heavy que res. No ha hagut cap grup indie (ni local), i s'ha apostat per grups de fora que no poden agradar a tothom. La veritat és que hi hauria d'haver un escenari per cada estil musical i poder comptar amb grups com La gossa sorda, The Hives o grups més alternatius i no morts.

   Elimina
  2. Celtas Cortos están más pasados de rosca que el salpicadero de un Panda.

   Elimina
 2. Heavy del dolent. Han votat només 2000 persones, en fin!! la cultura no es pot sotmetre a votació perque llavors tindrem a David Bisbal i poc mes. Hagués estat bé que es consultàs a persones amb un poc de criteri, que a aquesta illa hi ha per tot arreu. Tomeu Penya, Mojinos escozios, vale,venga!! però a part, música bona: jazz, rock, electrònica, punk, pop/indie, mira que ni ha per triar; han estat les pitjors festes en 30 anys. I estic d'acord que per dur als Pets, ja en tenim aqui de millors i més econòmics.

  ResponElimina
  Respostes
  1. La veritat és que ha faltat indie, punk i qualque grup conegut més alternatiu

   Elimina
  2. La veritat és que ha faltat indie, punk i qualque grup conegut més alternatiu

   Elimina
 3. "Sant Sebastià 2016 va ser brutal... milers i milers de persones gaudiren d'una vetllada magnífica escoltant grups de gran qualitat"..... A tenor de lo que anuncia la entrada de esta página parece que los que no nos molestamos ni en salir de casa nos perdimos algo importante, a la vista del cartel nos quedamos en casa, pues semanas antes ya lo anunciaba la voz de la calle ;- "Vaya mierda de cartel, este año se han pasado". De ahi que del desencanto salen alternativas como un San Canut ( cuando les dejan) o alguien monta un concierto bajo su propia cuenta y riesgo, que no siempre es garantia de éxito, y todo para animar el cotarro de unas fiestas, que tambien nos pertenecen. y compensar el horror al que nuestra ciudad, desafortunadamente. ya se está habituando. Basta ver las fotos para intuir la calidad de las bandas, musicas de ecos pasados de radifórmula con ínfulas de superestrella que solo venden cds en la sección de oportunidades del corte inglés, auténticos peinaverbenas de fiesta patronal que funcionan bien para la gente de criterio musical básico (que no popular) que acuden porque les suena su nombre de la radio, gente que les da igual 8 que 80 , y se congregan porque piensan que eso es gratis, y a falta de otro plan van a levantar la manita y a hacer un poco de cachondeo mientras echan otro trago de vino al porrón y otro trozo de panceta al fuego. El año que viene si ponen un cassete con los éxitos de Fernando Esteso conseguirán el mismo resultado. Para muchos de nosotros esa no es nuestra fiesta a pesar que contribuimos a pagarla, eso no es ir a un concierto, eso no es "Brutal" amigos mios, eso es mediocre, socorrido, vulgar y sobre todo... caro.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Nos lo pasamos mejor el año pasado, pero lo de "brutal" lo pusímos porque húbo grupos locales de la talla de dinamo, xarxa, rumba katxai, helevorn o la vereda.

   Elimina
 4. ...Ah, es que había creido leer algo sobre Mojinos escocios como; "La veritat és que no els havíem vist mai, i ens ho vàrem passar GENIAL amb el seu concert. La cançó del "Chow Chow" és BRUTAL jajaja"...

  Me alegro de que te gustaran y sobre todo las bandas locales posiblemente colocadas a dedo con su correspondiente comisión. De todo esto a nosotros lo que nos ha parecido brutal ha sido el gasto de la fiestecita, 231.529 euros de los cuales, año tras año, de todos es sabido que siempre chupan los mismos, jode bastante que te quiten dinero de tus impuestos para pagar un sarao para cuatro y tener cabreada a la gente por la baja ( por no decir penosa) calidad de las bandas.

  Mi opinión es que deberíais replantearos el nomre de ésta página" El mundo del rock" porque el rock&roll siempre ha ido a la contra y aqui no leo ningun análisis critico ni juicio ni reproche alguno, solo un darle jabón hasta a las bandas que en teoría no han gustado a nadie. Pues nada, venga , suerte y a ver si la próxima lo haceis mejor!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Primero de todo, nosotros no solo hablamos de rock, "el mundo del rock" es solo un nombre. Hacemos conciertos indie, rock, punk, ska o lo que sea, eso sí, nunca comerciales. Luego hay que decir que como en toda verbena hay grupos verbeneros, y esta vez hemos tenido en Palma a los Mojinos, un grupo que puede ser que no sea la "bomba" pero que tiene ese toque de fiesta y verbena que hace reir a la gente. Lo importante es hacer pasarlo bien a la gente ¿no? Aunque no compartamos esa tradición de grupos de verbena, es lo que ha elegido la gente en la web ¿no?

   Está claro que es imposible que todo el mundo esté contento con todos los grupos... nosotros mismos nos aburrímos con el concierto del Mägo de Oz, así como lo hemos puesto en la crítica. Els Catarres tampoco nos dijieron nada...

   Lo mejor para todos sería que cada escenario fuera de un estilo diferente y así todo el mundo podría estar más contento. Un escenario indie, uno punk/rock, uno reggea/ska, uno heavy, uno verbenero, uno comercial, etc...

   Elimina
 5. Lluis, son muchos los sitios donde se ha publicado que este año ha sido una porquería de fiestas, incluso en los periodicos, pero bueno, lo que te decía, es bueno tener sentido critico para mejorar las cosas, y da el pulso de lo que demanda la gente. La fiesta de san sebastian no debe ser una verbena, eso ya se hace en los pueblos y barriadas de esta isla, pero en todos lados tienen su fiesta grande y gastan el dinero de todos dinero en bandas buenas y otras actividades tanto lúdico como artistico- culturales con un poco de nivel, y no ese echar de comer a los cerdos como ha sido lo de este año.

  Que espabilen, porque no solo se puede depender de la gente con iniciativa propia que en esta isla haya buena música y otras cosas. El agradar a todos es una utopía, porque hay un sinfin de estilos musicales y no se puede contentar a todo cristo. La próxima que tengan un poco mas de criterio y de interés los de participacion ciudadana, festejos o como se llame esta gente que gestiona el dinero de todos. Eso de que ha votado la gente lo que quería ver es una comedia que no funciona, que se lo curren ellos, que para eso cobran, y dejen de tirar balones fuera con tonterias 2.0.

  saludos.

  un saludo.

  ResponElimina