Cerca

dimecres, 29 d’octubre de 2014

Fira del Disc a Mallorca 2014 | XIII Edició

Com sabeu tots i si no és així, ho sabreu ara, el passat cap de setmana va haver-hi un esdeveniment molt esperat pels seguidors de la música i dels vinils, ni més ni manco que la XIII edició de la Fira del Disc a Mallorca. Al voltant de 4000 persones varen trepitjar el Palma Arena entre els dos dies (dissabte 25 i diumenge 26) i tot va sortir millor de l'esperat. Vàrem poder veure a gent de totes les edats i també a molta gent amb ganes de comprar vinils, cds, camisetes i diversos objectes relacionats amb la música. El cartell d'artistes d'aquest any era bastant interessant, ja que hi havia grups de tots els estils i a la vegada molts grups per descobrir. 

El dissabte va començar amb els Son & The Holy Ghosts, un grup mallorquí d'indie rock molt interessant que cada vegada està collint més força i estic ben segur que d'aquí a uns anys seran reconeguts per tot. El segon torn d'aquest any va ser pels Trapecistas, grup liderat per en Joan Moyà. Després de la magnífica actuació dels Trapecistas varen pujar a l'escenari els Hit the Robot, un grup d'un estil diríem Post-Core molt interessant que ja fa un temps que sonen per l'illa. Els Hit the Robot varen fer un concert típic del seu estil i que a la majoria de gent li va encantar. En acabar va ser el torn de Toni Monserrat Inc. (gènere indie-rock acústic) i finalment va tocar pujar a l'escenari la banda més esperada de la Fira del Disc, ni més ni manco que els increïbles The Primitives. Els anglesos varen fer una brillant actuació davant d'unes 1000 persones. Els Primitves, grup d'indie pop, formats l'any 1985 varen aterrar a l'illa amb la intenció de triomfar a la fira i així ho varen fer. Varen sonar tots els seus grans èxits com ara són “Crash” o “Spin-O-Rama” i varen deixar al públic mallorquí molt content i més que satisfet.

El diumenge va començar molt solejat i amb una banda molt animada de reggae anomenada Full Play. Sense dubte va ser la millor manera de despertar-se del tot després de la gran nit anterior amb els Primitives. Quan tots ja teníem la panxa ben plena després de dinar, va ser el torn d'un dels grups que em varen sorprendre més d'aquesta fira, les Toxic Army. El grup de metal va destacar per la gran actitud d'amunt l'escenari i per la bona música que varen fer. Una cosa que em va cridar molt l'atenció va ser el seu vestuari, sense dubte el més adequat per aquesta gran banda. L'horabaixa va seguir amb l'actuació dels Quatermass i dels Battlehorn, dues bandes que com totes, em varen cridar l'atenció. Els Quatermass amb el seu punk-rock i els Battlehorn amb el seu Viking Metal varen destapar les orelles de més d'un. Simplement fantàstic. 
I finalment! Com a plat fort de la nit, els MEN. I que he de dir d'aquesta meravellosa banda que no sapigueu? Vos diré que varen estar meravellosos, fantàstics, sorprenents,  tots els sinònims d'INCREÏBLES, a la Fira del Disc. El grup de rock va fer tornar boja a tota la gent del Palma Arena i no varen aturar de tocar, botar, ballar, fer el boig damunt l'escenari, etc. fins que va acabar el concert. El que em va sorprendre més va ser la gran actitud de TOTS els membres de la banda i la gran coordinació damunt l'escenari. Els MEN varen acomiadar la fira així com toca i tothom es va anar molt molt molt satisfeta a casa seva.

En acabar la fira vàrem contactar amb l'organitzador, Peter Terrassa, i li vàrem fer una petita entrevista. Això és el resultat:

- Quina ha estat la causa de tornar al Palma Arena? El recinte del Parc de Sa Riera ja no existeix i la primera opció que teníem era aquesta, però vàrem pensar en la ubicació al hall per fer-la més acollidora. 

-Et sents satisfet amb la quantitat de gent que ha vingut? Sí... hem baixat un poc de l'any passat però el pressupost s'ha reduït, a més a més el nivell de vendes ha estat molt alt.

-Que es sent després de fer un esdeveniment així? Satisfacció pels resultats i el suport de molta gent i a la vegada un fort esgotament. Teniu en compte que la fira del disc és com fer un festival i una fira a la vegada, doble feina.

-Per finalitzar, quines són les propostes de cara a l'any que següent? L'any que ve, ara que tenim experiència amb la nova ubicació, intentarem introduir més stands de qualitat als espais que hem vist que es pot i intentarem negociar amb un servei de bar de qualitat, ja que aquest any estem descontents amb aquest punt, però no és fàcil perquè existeix una concessió amb una empresa que tenim que respectar, però pressionarem al màxim... Tema concerts continuarem donant suport a l'escena local i convidarem a un o dos grups de fora.

Aquestes varen ser les respostes de l'organitzador de la Fira del Disc. Des d'aquí volem donar l'enhorabona a ell i a tots els que han fet possible aquesta gran edició. 

LLARGA VIDA FIRA DEL DISC!! 

Lluís Terrassa.

Dissabte 25

Son & The Holy Ghosts
Trapecistas


Hit The Robot
Toni Monserrat Inc.


The Primitives


Diumenge 26

Full PlayToxic Army
The QuatermassBattlehorn


MEN
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada